You are using an out-of-date browser. Update your browser or view website in basic form.

Je gebruikt de verouderde vormgeving maar je browser is volledig up-to-date.

Essential resources for banking executives:Enter ‘Banking Reinvented’
Homepage

Backbase sluit overeenkomst met Danske Bank om digitale klantervaring te verbeteren

Het Backbase Engagement Banking Platform stelt Danske Bank in staat om haar klanten de beste digitale klantervaring te bieden.
Press and Media-Header Image-Danske Bank-NL


Amsterdam, 11 januari 2024 –
Backbase, wereldwijd marktleider in Engagement Banking, heeft een overeenkomst gesloten met Danske Bank, een toonaangevende Scandinavische bank gevestigd in Kopenhagen, Denemarken.

De overeenkomst biedt Danske Bank toegang tot Backbase’s Engagement Banking Platform, dat de komende jaren geleidelijk zal worden geïmplementeerd in alle digitale kanalen. Dit stelt Danske Bank in staat klanten een steeds betere digitale klantervaring te bieden. De verbeterde flexibiliteit maakt het mogelijk om de bedrijfsactiviteiten af te stemmen op de klantreizen.

Frans Woelders, Chief Operating Officer bij Danske Bank, benadrukt: “Deze samenwerking is een bewijs van onze klantgerichtheid en ons streven om de beste digitale bankervaring voor de toekomst te bieden. Een nieuw platform dat werkt via de webbrowser, mobiele apps en onze adviseurstools is een van de ambities in de Forward ’28-strategie van Danske Bank. De overeenkomst met Backbase is de volgende stap om die ambitie te verwezenlijken.

 Het Engagement Banking Platform speelt een cruciale rol bij het realiseren van:

  • Vernieuwing en vereenvoudiging van het bestaande IT-landschap door het verminderen van het aantal losse channelapplicaties. 

  • Mobile-first engagement model: een klantgerichte aanpak, waarbij klanten moeiteloos worden begeleid tussen geautomatiseerd en gespecialiseerd advies.

  • Uniform platform: consolidatie van data, business logica en workflows in één klantgericht platform voor een efficiënte journey orchestration, waarvan zowel klanten als bankmedewerkers profiteren.

  • Flexibiliteit en vrijheid: meer flexibiliteit voor het snel implementeren van zakelijke mogelijkheden en het aanpassen aan veranderende marktomstandigheden.

Christian Bornfeld, Head of Personal Customers en Financial Crime Risk & Prevention, zegt: “Dit platform stelt ons in staat de interactie met klanten via onze digitale oplossingen naar een hoger niveau te tillen en sneller dan ooit nieuwe mogelijkheden toe te voegen. Zo wordt het mogelijk om meer gemak en personalisatie te bieden aan onze klanten met geweldige inzichten, meer proactiviteit en eenvoudige toegang tot hulp en advies.

Jouk Pleiter, Founder en CEO van Backbase: “We zijn verheugd om onze samenwerking met Danske Bank aan te kunnen kondigen, een transformatieve samenwerking die de toekomst van bankieren zal herdefiniëren. Samen zullen we een bankbreed, digitaal transformatieprogramma implementeren en de klantervaring van Danske Bank naar nieuwe hoogten tillen.

Over Backbase

Backbase wil de klant weer centraal stellen in de bankensector.

Backbase ontwikkelde het toonaangevende Backbase Engagement Banking Platform – een uniform platform waarin de klant centraal staat en dat banken in staat stelt hun digitale transformatie te versnellen. Van onboarding tot dienstverlening, loyaliteit en het afsluiten van leningen: ons uniforme platform – open en storingvrij, met kant-en-klare apps – verbetert elk aspect van de klantervaring. Ons Engagement Banking Platform is van begin af aan ontwikkeld met de klant in het achterhoofd. Het kan eenvoudig worden geïntegreerd in bestaande centrale banksystemen en is al met de nieuwste fintechs geïntegreerd, zodat financiële instellingen hun innovaties wereldwijd kunnen doorvoeren.

Analisten van Forrester, Gartner, Celent, Omdia en IDC erkennen de leidende positie van Backbase in de markt. Meer dan 120 financiële instellingen wereldwijd werken met het Engagement Banking Platform van Backbase - waaronder AIB, Banorte, Barclays, BIAT, Bank of the Philippine Islands, BDO, Banque Saudi Fransi, BRD, Citibank, Citizens Bank, Discovery Bank, First National Bank, HDFC, Ila Bank, KeyBank, Lloyds Banking Group, NatWest, Navy Federal Credit Union, OTP Group, PostFinance, Raiffeisen, RBC, Standard Bank, Saudi National Bank, Société Générale, Truist, and TPBank.

Backbase is een privaat gefinancierde fintech en werd in 2003 opgericht in Amsterdam, waar nu ook het wereldwijde hoofdkantoor gevestigd is. Het bedrijf heeft regionale kantoren in Atlanta (Amerikaanse hoofdkantoor), Cardiff, Dubai, Hyderabad, Kraków, London, Mexico City, Milaan, New York, Singapore (hoofdkantoor Azië), Sydney, en Toronto.